Nostalgie overal beleven

Audio cd branden met Windows Media Player 10

Een audio cd branden?
Ja, want dit is, in tegenstelling tot een data cd, overal op af te spelen. Dus juist op compact disc spelers die geen mp3-cd's kunnen afspelen.

Op deze pagina vindt je informatie over, cd branden met WMP,
Windows Media Player 10.


Aangepast zoeken

Om een (audio)cd te kunnen branden met WMP, dien je de muziekbestanden zoals, mp3- of wav-bestanden, eerst aan een lijst toe te voegen. Vervolgens kun je de lijst eventueel aanpassen. Daarna kun je door een simpele klik op een knop de Audio CD gaan branden. Dit gaat als volgt:

Wijzig de naam van de bestanden en zet ze bij elkaar in een mapje. Selecteer de bestanden en klik met de rechter muisknop. In het snelmenu selecteer je ‘Toevoegen aan lijst voor branden’, zie figuur hier onder.

Toevoegen aan lijst

Windows Media Player 10 wordt nu automatisch opgestart met de Media Bibliotheek geopend.

Windows Media Player

Selecteer het tabblad Branden. Je kunt de volgorde aanpassen door op ‘Afspeellijst bewerken’ te klikken. Onderstaand venster opent zich.

Windows Media Player

Door in het rechter deel een nummer te selecteren kun je deze verplaatsen door op de blauwe pijltjes te klikken. Met het rode kruisje wordt het nummer verwijderd uit de lijst (dus niet van de harde schijf). Als alles in de juiste volgorde staat kun je beginnen met branden.

Windows Media Player

Controleer nog even dat het gaat om het branden van een Audio-CD. Zorg dat er een lege CD-R in de recorder/brander ligt en klik op ‘Beginnen met branden’.
Zo, dan is het nu tijd voor een kopje thee of koffie met een koekje, of een borrel. Niet te veel anders weet je misschien de draad niet meer op te pakken.

Tijdens het branden geeft Windows Media Player aan hoe lang het nog duurt. Neem dit maar niet al te serieus, het gaat om ‘Microsoft Minutes‘. Het hele proces neemt, op mijn notebook, niet meer dan 5 (vijf) minuten in beslag. Dus weinig tijd om je te bezatten. Als er om een lege cd wordt gevraagd, is het branden klaar. En nu is het tijd om te genieten van je fris gebrande cd, in de auto of thuis op je kamer op je hifi-installatie.