Experience nostalgia everywhere

Een Audio CD branden met iTunes 6

Een Audio CD branden met iTunes 6 gaat in grote lijnen op dezelfde manier als met
versie 4. Het verschil zit in de voorkeuren, die hebben meer opties/tabladen gekregen.

Je kunt je eigen audio-cd's maken met nummers die je hebt opgenomen op je computer en hebt toegevoegd aan een afspeellijst (vergelijkbaar met Windows Media Speler 10).
Je gaat als volgt te werk:
1. Kies 'Bewerken' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op de tab 'Geavanceerd' boven in het venster. In de drie tabbladen daar onder selecteer je de tab ‘Branden’ (zie tweede plaatje).
Menu Bewerken, Voorkeuren...

2. Selecteer de optie 'Audio-cd' als schijfindeling.
3. Klik op 'OK'.

Voorkeuren, Geavanceerd, Branden

4. Selecteer de afspeellijst met de nummers die je op de cd wilt branden en klik op de knop (of wieltje) 'Schijf branden' rechts boven in het venster. Je kunt alleen nummers in een afspeellijst op een cd branden.

Schijf branden

5. Als je nog geen lege cd in het CD station had gedaan, dan is dit het moment om het alsnog te doen. Klik in dit geval nogmaals op 'Schijf branden'. Waarna het branden van start gaat. Na ongeveer 4 minuten, afhankelijk van de snelheid van je pc en cd-brander, is je cd klaar.

Had je al in een eerder stadium een lege CD in het CD-rom station gedaan dan was je het volgende schermpje waarschijnlijk al tegen gekomen.

Wat te doen?

Klik op Annuleren. Of selecteer ‘Geen actie ondernemen’ en klik op OK.

Als je de cd met een externe cd-speler wilt afspelen, moet je een lege cd-r-schijf gebruiken. Als je de cd alleen op de computer wilt afspelen, kunt je ook gebruikmaken van een cd-rw-schijf.

Als de afspeellijst meer nummers bevat dan op de cd passen, brandt iTunes het aantal nummers dat op één schijf past. Vervolgens wordt je gevraagd een tweede schijf te plaatsen voor de overige nummers. (De grootte van de geselecteerde afspeellijst wordt onder in het iTunes-venster weergegeven.)

Veel plezier met je vers gebrande audio cd!!

Terug naar boven