Experience nostalgia everywhere

Audio CD branden met iTunes 4

Je kunt je eigen audio cd branden met iTunes, met nummers die je hebt opgenomen op je computer en hebt toegevoegd aan een afspeellijst (vergelijkbaar met Windows Media Speler 10). Je gaat als volgt te werk:1. Kies 'Bewerken' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op de tab 'Branden' boven in het venster.

Menu Bewerken, Voorkeuren...

2. Selecteer de optie 'Audio-cd' als schijfindeling.

Tabblad Branden

3. Klik op 'OK'.

iTunes afspeellijst

4. Selecteer de afspeellijst met de nummers die je op de cd wilt branden en klik op de knop (of wieltje) 'Schijf branden' rechts boven in het venster. Je kunt alleen nummers in een afspeellijst op een cd branden.

Na 1 keer op schijf branden geklikt

5. Plaats een lege cd-r-schijf in de computer en klik nogmaals op 'Schijf branden'. Waarna het branden begint. Dit duurt enkele minuten. CD branden met iTunes
Als je de cd met een externe cd-speler wilt afspelen, moet je een lege cd-r-schijf gebruiken. Als je de cd alleen op de computer wilt afspelen, kunt je ook gebruikmaken van een cd-rw-schijf.

Als de afspeellijst meer nummers bevat dan op de cd passen, brandt iTunes het aantal nummers dat op één schijf past. Vervolgens wordt je gevraagd een tweede schijf te plaatsen voor de overige nummers. (De grootte van de geselecteerde afspeellijst wordt onder in het iTunes-venster weergegeven.)

Veel plezier met je vers gebrande audio cd!!

Terug naar boven