Experience nostalgia everywhere

Een Audio CD branden met Nero 7

Op deze pagina vindt je informatie over het branden van een Audio-CD met Nero 7. Het is in dit geval handig als je de te branden muziekbestanden, (bijvoorbeeld .MP3, .mp3PRO, .WAV, .WMA of .AIF) al bij elkaar in een map hebt opgeslagen of gekopieerd. Voorafgaand aan het branden worden de bestanden automatisch geconverteerd naar Audio-CD formaat, (CDA-indeling).
Een Audio CD branden gaat als volgt:

Nero StartSmart

Start Nero StartSmart waarna volgend scherm verschijnt.

Nero Openingsscherm

Selecteer Audio, de muzieknoot.


Nero Startsmart Audio

Selecteer (klik) Audio-cd maken, waarna volgend scherm wordt getoond.


Nero Express

Selecteer Toevoegen.

Ga naar de map waar, de van cassette of lp opgenomen (wav.), of andere muziekbestanden staan (.mp3), en selecteer ze (allemaal), zie volgende scherm. Klik op Toevoegen.

Bestanden toevoegen

Je kan nu eventueel nog meer bestanden selecteren. Dit is voor nu voldoende. Klik nu op Sluiten.

Nero Express

Zoals in het plaatje hierboven is te zien staat het laatste nummer vooraan. Door dit nummer te selecteren en te slepen naar onder staat het weer op de juiste plek. Klik op Volgende.

Definitieve Brandinstellingen

Vul nog even de Titel en Artiest in en doe een lege CD in het CD-rom station. Waarna de volgende schermpjes getoond worden.

Had je al in een eerder stadium een lege CD in het CD-rom station gedaan dan was je het volgende schermpje waarschijnlijk al tegen gekomen.

Wat te doen

Klik op Annuleren. Of selecteer ‘Geen actie ondernemen’ en klik op OK. Klik nu op Branden ( zie het scherm met ‘Definitieve Brandinstellingen’).

Brandproces

Na 3 tot 4 minuten is het klaar, afhankelijk van cd-brander en pc.

Klik op OK

Klik op OK.

Brandproces is klaar

Eventueel kun je nog een gedetailleerd rapport afdrukken of opslaan. Klik op Volgende.
In het volgende venster kun je nog kiezen om, de cd nog een keer te branden, CD-inlays te maken, om dit project op te slaan, of om een nieuw project te starten. De keuze laat ik aan jou. De Audio CD is gemaakt, dus hier sluit je af door rechtsboven op het kruisje (X) te klikken. Je komt dan weer in Nero StartSmart terecht.

Nu is het tijd om te genieten van je fris gebrande cd, in de auto of thuis op je kamer op je gettoblaster.

Terug naar boven