Experience nostalgia everywhere

CD rippen met iTunes 6

CD rippen met iTunes 6

Op deze pagina vindt je informatie over het rippen of importeren van een cd met iTunes 6. Deze informatie kun je zien als een onderdeel van het converteren / omzetten van wav naar MP3. Waarbij de wav bestanden van je opname, van lp of cassette, eerst worden overgezet naar een audio cd en vervolgens middels het rippen / importeren van de cd worden overgezet naar MP3.

Het lijkt een wat omslachtige manier van doen, maar aangezien deze site gaat over het overzetten van lp of cassette naar cd, is dit de meest voor de hand liggende manier.
De informatie die je hier vindt over het importeren van een audio cd naar MP3 heeft betrekking op zowel zelfgebrande audio cd’s als muziek-cd’s uit de muziekwinkel.

Met iTunes 6 een CD importeren naar MP3 bestanden.

Start iTunes, als deze nog niet is geopend en plaats een muziek-cd of je eigen gemaakte audio cd in de cd-romspeler.Voordat je met het importeren / rippen gaat beginnen is het verstandig dat je eerst nog even de instellingen bekijkt en/of wijzigt.

Voor de instellingen voor importeren ga je via Bewerken, Voorkeuren, tabblad ‘Geavanceerd’ naar het tabblad ‘Importeren’ daaronder. Zie afbeedling hierna.Bij plaatsen cd: hier staat nu Nummers tonen.

Als je veel cd’s wilt omzetten naar MP3 kun je hier ook kiezen voor: Nummers importeren en cd uitwerpen. Je hoeft er dan alleen maar cd’s te wisselen, de rest gaat vanzelf. Het is dan wel belangrijk dat je schrijfruimte genoeg hebt en weet waar de MP3 bestanden geplaatst worden. Dit is standaard in de map 'Mijn documenten\Mijn muziek\iTunes\iTunes Music'.

Instelling:'Goede kwaliteit (128 kbps)' is meestal voldoende.
Wil je een betere kwaliteit, is hogere kbps, dan zul je moeten weten wat je apparatuur, zoals mp3-speler of auto radiocdspeler, aan kan.

Het vinkje weghalen bij ‘Nummers afspelen tijdens importeren’ als je alleen wilt importeren en handig als je veel cd’s wilt rippen.

Neem de rest over zoals in de afbeelding is te zien. Als alles goed staat klik je op OK.

Je bent nu voorbereid op een CD rippen met iTunes 6.
Klik op 'Cd importeren' (rechts boven in het venster van hoofdscherm)… Na ca. 5 minuten is het rippen klaar…
Je kunt nu

je MP3’s kopieren naar je MP3-speler. Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp.

Of

Je kunt een volgende cd in de cd-rom speler doen en het kunstje opnieuw uitvoeren, echter zonder de instellingen te hoeven wijzigen, waardoor het nu een stuk sneller gaat. Heb je bij de instellingen Bij plaatsen cd: ‘Nummers importeren en cd uitwerpen’ staan dan heb je 12 cd’s geript in nog geen uur tijd.

En dan

je MP3’s kopieren naar je MP3-speler. Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp’s.

Terug naar boven