Experience nostalgia everywhere

CD rippen met RealPlayer 10

Op deze pagina vindt je informatie over het rippen of importeren van een cd met RealPlayer 10. Deze informatie kun je zien als een onderdeel van het converteren / omzetten van wav naar mp3.

Waarbij de wav bestanden van je opname, van lp of cassette, eerst worden overgezet naar een audio cd en vervolgens middels het rippen / importeren van de cd worden overgezet naar mp3.

Google
 
Web www.lp-naar-cd.com

Het lijkt een wat omslachtige manier van doen, maar aangezien deze site gaat over het overzetten van lp of cassette naar cd, is dit de meest voor de hand liggende manier. De informatie die je hier vindt over het importeren van een audio cd naar mp3 heeft betrekking op zowel zelfgebrande audio cd’s als muziek-cd’s uit de winkel.Start RealPlayer. Ga naar Tools, Preferences… (Menu rechtsboven)


RealPlayer menu Tools

In het venster dat vervolgens verschijnt ( zie hieronder) selecteer, links onder Category, CD. Haal de vinkjes bij ‘Start Playback’en ‘Prompt to Save CD’ weg, als je snel een CD wilt rippen of opslaan als MP3.


Preferences

Klik op de knop ‘Additional CD Options…’ waarna het volgende venster als hieronder verschijnt.


Additional CD Options

Om snel meerdere cd’s te kunnen rippen, moet in elk geval de optie ‘When done saving, eject the CD.’ aangevinkt worden. Klik op OK. Je komt nu terug in het venster ‘Preferences’. In het gedeelte ‘Select a Format’dient MP3 geselecteerd te zijn. Let nu goed op waar de mp3 bestanden worden opgeslagen. Dit is standaard in de map 'Mijn Documenten\Mijn Muziek'. Ik heb deze locatie gewijzigd door General te selecteren, links onder Category, en daar onder ‘File Locations’ bij ‘My Library Files’ te bladeren naar de nieuwe locatie.

In het gedeelte ‘Select a Quality Level:’ Selecteer 128 Kbps Stereo en selecteer 'Use Constant Bitrate'. Dit is meestal voldoende. Wil je een betere kwaliteit, dan zul je moeten weten wat je apparatuur, zoals mp3-speler of auto radiocdspeler, aan kan. Een hogere bitrate is beter en een variabele bitrate is beter dan een constante.

Als alles naar wens is gewijzigd klik je op OK. Het rippen kan beginnen. Plaats je zelfgebrande of gekochte audio cd in de cd-rom speler. Wacht even… Klik op Save Tracks, links in het venster, onder Tasks.


Tasks

Het volgende venster ‘Save Tracks’ verschijnt.


Save Tracks

Klik op OK Het rippen gaat nu beginnen, Na 5 tot 10 minuten is het rippen klaar,

Je kunt nu

je mp3’s kopieren naar je mp3-speler. Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp.

Of

Je kunt een volgende cd in de cd-rom speler doen en het kunstje opnieuw uitvoeren, echter zonder de instellingen te hoeven wijzigen, waardoor het nu een stuk sneller gaat.

Heb je bij ‘Additional CD Options’ bij ‘Preferences’ (zie boven) de optie ‘When done saving, eject the CD.’ Aangevinkt. En de eerste twee opties onder 'Preferences' (zie boven) ‘Start Playback’ en ‘Prompt to Save CD’ niet aangevinkt, dan heb je 12 cd’s geript in nog geen uur tijd.

En dan

je mp3’s kopieren naar je mp3-speler. Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp’s.

Via de volgende link kom je bij RealPlayer (Engelstalig). Je kunt daar de standaardplayer downloaden, die is op deze pagina ook gebruikt.

Terug naar boven