Experience nostalgia everywhere

CD rippen met Windows Media Player 11

Op deze pagina vindt je informatie over het rippen of importeren van een cd met Windows Media Player 11. Deze informatie kun je zien als een onderdeel van het converteren / omzetten van wav naar mp3.

Waarbij de wav bestanden van je opname, van lp of cassette, eerst worden overgezet naar een audio cd en vervolgens middels het rippen / importeren van de cd worden overgezet naar mp3. Het lijkt een wat omslachtige manier van doen, maar aangezien deze site gaat over het overzetten van lp of cassette naar cd, is dit de meest voor de hand liggende manier. De informatie die je hier vindt over het importeren van een audio cd naar mp3 heeft betrekking op zowel zelfgebrande audio cd’s als muziek-cd’s uit de winkel.Voordat we met het rippen beginnen eerst nog even de instellingen bekijken/wijzigen.

Ga naar Extra, Opties… Tabblad Muziek rippen

Rechter muisklik op de menubalk

Het gaat eigenlijk op dezelfde manier als bij Mediaplayer 10. Het verschil zit vooral in het uiterlijk en het menu. Het menu, ja waar zit dat eigenlijk? Met de rechtermuisklik op de menubalk komt het menu tevoorschijn. Dit werkte ook al bij Mediaplayer 10, maar was daar niet echt nodig.

Opties Muziek Rippen

Tabblad Muziek rippen bestaat uit twee delen:
‘Muziek naar deze locatie rippen’
Hier staat de map waar de bestanden naar toe worden gekopieerd. Onthoud deze locatie voor als je de mp3-bestanden bijvoorbeeld naar je mp3speler wilt kopiëren.
En
‘Instellingen voor rippen’
Indeling: mp3
Je kunt het proces verder automatiseren, als je veel cd’s wilt rippen, door de opties ‘Cd rippen bij plaatsing in station’ en ‘Cd uitwerpen wanneer het rippen is voltooid’ aan te vinken.
Audiokwaliteit: Deze loopt van 128 kbps naar 320 kbps, 128 kbps is meestal voldoende.
Wil je een betere kwaliteit, is hogere kbps, dan zul je moeten weten wat je apparatuur, zoals mp3-speler of auto radiocdspeler, aan kan.

Als alles naar wens is gewijzigd klik je op OK of Toepassen.
Sluit Windows Media Player af. Anders loopt het anders dan het op deze pagina staat beschreven.
Het rippen kan beginnen.

Plaats je zelfgebrande of gekochte audio cd in de cd-rom speler.


Als je bovenstaand scherm krijgt selecteer dan ‘Muziek rippen van cd met Windows Media Player’ en klik op OK. Het rippen/kopiëren naar mp3 zal dan direct beginnen. Dit is na 5 tot 10 minuten klaar.

Als je het scherm niet krijgt dan: Open Explorer/Verkenner en selecteer de cd. Via Bestand, Audio CD, selecteer ‘Muziek rippen van cd’. Het rippen/kopiëren naar mp3 zal dan direct beginnen. Dit is na 5 tot 10 minuten klaar.


Explorer Muziek rippen van cd

Na 5 tot 10 minuten is het rippen klaar.
Je kunt nu

je mp3’s kopieren naar je mp3-speler. Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp.

Of

Je kunt een volgende cd in de cd-rom speler doen en het kunstje opnieuw uitvoeren, echter zonder de instellingen te hoeven wijzigen, waardoor het nu een stuk sneller gaat.

Heb je bij de instellingen de opties ‘Cd rippen bij plaatsing in station’ en ‘Cd uitwerpen wanneer het rippen is voltooid’ aangevinkt, dan heb je 12 cd’s geript in nog geen uur tijd.

En dan

je mp3’s kopieren naar je mp3-speler. Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp’s.

Terug naar boven