Experience nostalgia everywhere

iTunes afspeellijst maken en samenstellen

Vorige

Om in iTunes een CD te kunnen branden dien je eerst een 'iTunes afspeellijst' te maken. Daarna voeg je je muziekbestanden, zoals mp3- of Wav-bestanden, toe aan de lijst.

Om een afspeellijst samen te stellen, ga je als volgt te werk:
1. Kies 'Bestand' > 'Nieuwe afspeellijst' (of klik op de knop met het plusteken linksonder in het venster, zie tweede figuur).
2. Typ een naam voor de afspeellijst in de lijst 'Bron'.(zie tweede figuur)

Je hebt nu een lege afspeellijst. Hier kun je als volgt bestanden aan toevoegen: 1. Kies 'Bestand' > ‘Map aan bibliotheek toevoegen…’

iTunes map toevoegen

2. Selecteer de map waar de, van lp of cassette opgenomen, wav-bestanden in staan en klik op OK.
3. Ga naar de bibliotheek, als je daar al niet was, en selecteer de bestanden die je zojuist hebt toegevoegd, (via map toevoegen) zie figuur hierna. Om meerdere nummers tegelijk te selecteren, hou je de Control- of Shift-toets ingedrukt en klik je op de nummers die je wilt selecteren.

iTunes bibliotheek

4. Sleep vervolgens de geselecteerde nummers naar de zojuist gemaakte afspeellijst in de lijst 'Bron'. Als je een onderdeel uit de afspeellijst wilt verwijderen, selecteer je het desbetreffende onderdeel en druk je op de Delete-toets (het nummer blijft opgeslagen in de bibliotheek of op de vaste schijf).

iTunes afspeellijst

Je hebt nu een samegestelde 'iTunes afspeellijst'.
Vorige