Experience nostalgia everywhere

Van WAV naar MP3 met Cheetah Audio Converter

Van wav naar mp3 met Cheetah Audio Converter 1.3.
Deze pagina gaat over het omzetten/converteren van WAV naar MP3 met Cheetah Audio Converter. Met dit programma kun je meerdere WAV bestanden omzetten naar MP3. Je moet dan nog wel rekening houden met de ID3Tag info, deze moet je na het omzetten, zelf wijzigen met daarvoor gemaakte software. Vindt je het allemaal niet zo belangrijk, die ID3Tags dan is het converteren zo gebeurd.

Google
 
Web www.lp-naar-cd.com

Een andere manier om de ID3Tags ingevuld te krijgen is, door de WAV bestanden op CD te branden. Als je dan je zelfgebrande Audio-CD omzet naar MP3 ( en je bent verbonden met het internet) worden de ID3Tags vanzelf aangevuld.


Start Cheetah AC 1.3

Start Cheetah Audio Converter waarna onderstaand venster verschijnt.

Hoofd venster

In dit hoofdvenster kun je links de kwaliteit van de MP3 bestanden bepalen en de plaats waar ze opgeslagen worden. Rechts kun je de WAV bestanden opzoeken en selecteren.

Cheetah Converter

Neem de gegevens over van bovenstaand scherm. Hier is gekozen voor de standaard kwaliteit voor de MP3 bestanden. De meeste MP3 spelers kunnen hier wel mee overweg. Wil je een betere kwaliteit, raadpleeg dan eerst de handleiding van je MP3 speler. Pas de ‘Output Directory’aan. Dit is de plek waar de MP3 bestanden worden opgeslagen.

Cheetah Explorer

Het Explorer venster, ga naar de map waar de WAV bestanden staan.

Bestanden versleept van rechts naar links

Selecteer ze en sleep ze naar het linker venster. Je kunt ze ook her en der vandaan slepen als ze niet bij elkaar staan.

Converteren

Als je alle bestanden die je wilt converteren, naar het linker venster hebt gesleept, kun je deze omzetten naar MP3 door op de knop Convert te klikken.

Het proces neemt voor een LP, 2-3 minuten in beslag.
Dan is het Klaar!

Je kunt nu je MP3’s kopiëren naar je MP3-speler.

Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp.

Je kunt via deze link Cheetah Audio Converter 1.3 downloaden.

Terug naar boven