Experience nostalgia everywhere

Van WAV naar MP3 met Wav2mp3 Wizard

Deze pagina gaat over het omzetten/converteren van WAV naar MP3 met Wav2mp3 Wizard.
Met dit programma kun je meerdere WAV bestanden omzetten naar MP3. Je moet dan nog wel rekening houden met de ID3Tag info, deze moet je zelf invullen.
Ondanks dat het voor een deel is geautomatiseerd, kan het nog een hele klus worden om het naar je zin in te vullen.
Vind je het allemaal niet zo belangrijk, die ID3Tags, dan is het converteren zo gebeurd.

Aangepast zoekenEen andere manier om de ID3Tags ingevuld te krijgen is, door de WAV bestanden op CD te branden. Als je dan je zelfgebrande Audio-CD omzet naar MP3 ( en je bent verbonden met het internet) worden de ID3Tags vanzelf aangevuld.

Wav2 MP3 Snelkoppeling

Start de Wav2MP3 Wizard.
Eerst gaan we weer de instellingen bekijken en evt. wijzigen.

Hoofdvenster

Ga naar menu Profielen en selecteer CD Kwaliteit.

Hoofdvenster aangepast

Neem de gegevens over van bovenstaand scherm. De meeste MP3 spelers kunnen hier wel mee overweg. Wil je een betere kwaliteit, raadpleeg dan eerst de handleiding van je MP3 speler. Als je de instellingen naar believen hebt ingevuld kun deze opslaan in een profiel. Klik op Opties en selecteer het tabblad mijnProfiel. Klik op de knop ‘Sla mijnprofiel op’.

Wijzigingen opslaan in mijn profiel

Klik vervolgens op groene vinkje. Elke keer dat je Wav2MP3 opstart, wordt dit profiel geladen en hoef je de instellingen in het hoofdscherm niet aan te passen.

Om de Wav bestanden te converteren dien je deze eerst te selecteren, en vervolgens kun je de gegevens aanpassen, zie hierna. Ga via menu Bestand naar Bladeren… Ctrl+O, waarna onderstaand venster opent.

Wav2Mp3 Wizard lijst

Klik op het groene wolkje met de tekst WAV, waarna je naar de map met je WAV bestanden kunt gaan. Selecteer de bestanden die je wilt converteren en klik op Openen.

Wav2Mp3 Wizard lijst, bestanden toegevoegd.

Dubbelklik op een van de bestanden.

Eigenschappen van een bestand

Pas de gegevens aan. Als je op de langwerpige knop ‘Gebruik AutoTag voor alle bestanden’ Klikt, word er al een deel voor je ingevuld. Met de knoppen ‘<’ en ‘>’ kun je navigeren door de lijst en de nodige wijzigingen aanbrengen. Als je alles naar wens hebt veranderd klik je op het groene vinkje. Je komt dan terug in de Wav2MP3 Wizard Lijst. Klik hier ook op het groene vinkje en je komt terug in het hoofdvenster. Om met het converteren te beginnen ga je in het menu naar Convtteer, codeer.

Bestanden converteren...

Het converteren is nu begonnen dit neemt voor een hele lp 5 tot 10 minuten in beslag. De MP3- bestanden worden opgeslagen in dezelfde map als waar de WAV bestanden staan…

Klaar!

Je kunt nu je MP3’s kopieren naar je MP3-speler. Nu kun je echt overal luisteren naar je favoriete lp.

Terug naar boven