Experience nostalgia everywhere

Wav naar mp3

Op deze pagina, van wav naar mp3, vind je informatie over hoe je, je op PC opgenomen LP, of cassette kunt omzetten naar MP3. Zodat je je favoriete album of opname ook op je mp3 speler kunt beluisteren.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, en naar London, Keulen, Leiden…

Aangepast zoekenZo kun je ook op verschillende manieren van een WAV bestand naar een MP3 bestand gaan. De voor deze site het meest voor de hand liggende methode, is het rippen van je zelf gebrande audio cd. Van de Wav bestanden wordt eerst een audio cd gemaakt. Via het importeren of rippen van deze cd worden de bestanden omgezet naar Mp3.

Een ander manier om van wav naar mp3 te komen is door de wav bestanden te openen met een geluidsbewerkingsprogramma, zoals Audacity en dan op te slaan als mp3. Dit is misschien goed te doen als dit onderdeel is van het hele proces van opnemen en branden, maar als je achteraf een hele stapel wav bestanden wilt omzetten naar mp3 dan is dit nog een hele klus.

Het is daarom handiger als je veel bestanden wilt converteren om dat te doen met conversieprogramma’s. In dit geval programma’s die hele stapels wav bestanden kunnen omzetten naar mp3.

Het rippen of importeren van je zelf gebrande audio cd.
Zoals hierboven reeds vermeld de meest voor de hand liggende methode voor deze website. De informatie die je hier vindt is Ook bruikbaar voor aangeschafte CD’s bij een muziekwinkel. De volgende links geven:
Informatie over rippen met iTunes 6
Informatie over rippen met Windows Media Player 10
Informatie over rippen met Windows Media Player 11
Informatie over rippen met RealPlayer 10

Veel wav bestanden tegelijk converteren naar mp3.
De andere manier, WAV omzetten naar MP3 met conversie software. Uitgangspunt is dat je wav bestanden hebt en dat je deze afspeelbaar wilt maken voor een mp3 speler.

Via de volgende link krijg je informatie over hoe je dit kunt doen met:
Wav2MP3Wizard v3.1, de Wav naar MP3 duivelskunstenaar
en met:
Cheetah Audio Converter v1.3 De software die hier word gebruikt is Freeware, dus gratis en zonder beperkingen.

Terug naar boven