Experience nostalgia everywhere

Windows Media Player 11 afspeellijst maken

Deze pagina gaat over een Windows Media Player 11 afspeellijst maken. Een afspeellijst kun je op verschillende manieren maken, hier worden er twee beschreven.1e manier: Open Windows Explorer en ga naar de muziekbestanden waar je een afspeellijst van wilt maken. Selecteer de nummers waar het om gaat en klik met je rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden. In het snelmenu kies je ‘Aan lijst van Windows Media Player toevoegen’.Muziekbestanden selecteren in Windows Explorer

Nu zal WMP 11 geopend worden, als het al niet opgestart was, en beginnnen met het afspelen van de geselecteerde nummers.


Mediabibliotheek in WMP 11

Het venster kan er bij jouw anders uitzien, zorg dat ‘Mediabibliotheek’ geselecteerd is(de knop tussen ‘Nu afspelen’ en ‘Rippen’). Nu kun je via de knop ‘Nu afspelen’ de afspleellijst opslaan.

Afspeellijst opslaan in Windows Media Player 11

2e manier: Open WMP11, zorg dat ‘Mediabibliotheek’ geselecteerd is (de knop tussen ‘Nu afspelen’ en ‘Rippen’).

Afspeellijst maken met Windows Media Player 11

Open Windows Explorer en ga naar de muziekbestanden waar je een afspeellijst van wilt maken. Selecteer de nummers waar het om gaat en sleep ze naar het rechter deel van het venster van WMP naar ‘Sleep items hiernaartoe’. Klik nu op de knop ‘Afspeellijst opslaan’ om de lijst op te slaan.

Afspeellijst opslaan in Windows Media Player 11

Voor de oplettende lezer zal het opgevallen zijn, dat in de plaatjes mp3 bestanden zijn geselecteerd. Je kunt ook WAV bestanden selecteren om deze, indien nodig, via de afspeellijst op een audio cd te branden. Uiteraard kun je de afspeellijst ook gebruiken om de nummers af te spelen.

Terug naar boven